goran bio

Goran
Hudec

MSc Psych

Goran Hudec je redoviti profesor u trajnom zvanju na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Rođen je u Zagrebu gdje se i školovao. Titule dipl. inž. smjera „Elektronika – Računarska tehnika i informatika“, mr. sci. elektronike i dr. sci. elektrotehnike stekao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

U Brodarskom institutu u Zagrebu radio je na razvoju pomorskih i brodskih sustava.

Vodio je niz složenih projekata razvoja opreme te terenskih ispitivanja i mjerenja koja su uključivala sofisticiranu mjernu opremu, ponekad i brodove, te širok krug specijalista od elektroničara do ronioca. Ova znanja i stečene vještine koristio je kasnije kao kovoditelj tehnološkog projekta TP 59A „Sustav AE zaštite CPS Molve” gdje je istraživana akustička emisija kao temelj sigurnosti najvećeg hrvatskog energetskog postrojenja. S područja akustike je i patent HR PK20100404 B3 “Akustičko uređenje prostora”.

Za kolegije koje vodi prof. Hudec je napisao dva sveučilišna udžbenika. Pored ovih udžbenika namijenjeno prvenstveno studentima TTFa prof. Hudec je koautor udžbenika „Principi biomehanike“ koji se kao sveučilišni udžbenik koristi na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu a također je i sveučilišni udžbenik Sveučilišta u Osijeku.

Prof. Hudec podržava cjeloživotno obrazovanje te se kontinuirano stručno usavršava, na području metodike rada “Aktivno učenje i kritičko mišljenje u visokoškolskom obrazovanju” te “Management in E-learning” .

U suradnji sa CARnetom pokrenuo je projekte “Tekstilna tvornica na Internetu” te “Referalni centar za izradu obrazovnih materijala”.  Vodio je informatički projekt “Virtualni muzej oblikovanja na temelju etno baštine”  Ministarstva znanosti, tehnologije i informatike te surađivao na projektu FP6 027607 projekta mGBL “mobile Game-Based Learning”.

Dugogodišnja iskustva i istraživanja rezultirala su i vođenjem projekta za Hrvatsku 538710-LLP-1-2013-1-CY-LEONARDO-LMP „Teaching creativity in engineering“.

Pisac je znanstvene fantastike, tiskan u Hrvatskoj, V. Britaniji i Italiji te aktivni sportaš u trkama na duge staze, triatlonu i planinskom trčanju.

Tekuća istraživanja prof. Hudeca produbljuju tehnike i primjene poučavanja divergentnog promišljanja i kreativnosti, npr. kroz radionice „Create innovately NOW“.

Divergentno promišljanje je jedan od elemenata osvješćivanja elastičnosti kod ljudi a kreativnost otvara nove prostore u spajanju sebe i prirode.