Coaching

Zašto coaching?

Coaching je usmjeren na ostvarivanje čežnji i potencijala pojedinca i grupa, krećući od sadašnje situacije i potičući seriju malih, hrabrih koraka, vođenih slobodnom voljom, prema promjeni koja je u ovom trenutku željena i vidljiva.

Svaka serija sastoji se od šest coach susreta, u trajanju 60 ili 90 minuta.

Tijekom neobaveznog polusatnog inicijalnog susreta, cilj je osjetiti međusobnu „kemiju“ i procijeniti možemo li zajedno doseći željenu promjenu.

koristi od
coachinga

 • Povećati životnu radost kultivirajući svoju slobodnu volju
 • Biti čujen i viđen u svom punom potencijalu i divoti
 • Vidjeti sebe očima i srcem druge osobe, koja od Vas nema nikakvih očekivanja
 • Osigurati vrijeme za sebe i pripremu za slijedeći korak ka željenoj promjeni
 • Biti praćen u procesu samospoznaje i svijesnom kreiranju svoje manifestacije u svijetu

što se dešava
na susretima?

Većinu vremena razgovaramo. Coaching je baziran na postavci da je svaki čovjek ekspert za svoj život. Coach ne nudi rješenja. Ne rješava probleme. Coach pita, sluša i proširuje polje mogućnosti. Klijent je vlasnik procesa. Coach je resurs, vrlo moćan i učinkovit, no to ovisi o onome tko ga koristi.

Jasenka nosi u sebi svo svoje iskustvo i znanje, i na njima zasnivam svoje intervencije u procesu. Osnova njenog coachinga su psihosinteza i 5DL coaching. Međutim, ona je najbolji coach kad ne stojim sama sebi na putu, i kad je potpunosti posvećena klijentu i trenutku. Tada služi koristeći cijelo svoje biće kao rezonator, jasno zrcali klijenta i djeluje intuitivno.

cijena

Minimalna cijena jednosatnog coaching susreta je 50 EUR, a devedeset minutnog susreta je 70 EUR.

Ovisno o potrebama klijenta i temi, susret može biti prilagođna kombinacija coachinga sa savjetovajem u poslovanju i upravljanju, poduke, mentoriranja, kreiranje novog poslovnog poduhvata ili modela, za što se cijena posebno dogovara.

Proces definiranja potreba grupe ovdje je duži i bazira se na više pripremnih susreta, kroz koji se artikulira potreba grupe i željeni rezultat coachinga, ili inicira projekt u kojem je coaching samo jedan dio. Ostali dijelovi mogu uključivati širi organizacijski razvoj, edukacije, facilitiranje procesa na razini cijelog sustava, rad s različitim zainteresiranim stranama i pojedinačni coaching.

koristi grupnog
coachinga

 • povezivanje članova grupe na dubokoj ljudskoj razini
 • posvećenost zajedničkoj svrsi
 • sukreacija procesa vođenja
 • stvaranje vizije zajedničkog cilja
 • kreiranje kulture
 • promjena grupne klime
 • poticanje manfestacije kolektivnih inteligencija

Svi uvjeti suradnje ovise o njezinom opsegu i dinamici.

individualni coacing u organizacijskom okruženju

Coaching je temeljen na psihosintezi i na Five Dimensions of Leadership metodologiji, kroz koju se razvijaju (1) samo-refleksija, (2) utjecaj na druge i nošenje s različitostima, (3) razumijevanje sistemskih sila, (4) autentičnost i slobodna volja, te (5) sposobnost traženja pomoći, koja je nužna za okupljanje funkcionalnih timova.

što se dešava
na susretima?

Kroz seriju od šest sesija coachinga razvijaju se vodstveni kapaciteti klijenta u skladu s konkretnom, individualnom potrebom klijenta, što uključuje: šest 90-minutnih susreta s klijentom svakih 14 dana, te tri zajednička susreta klijenta, njegovog nadređenog i coacha, i to na početku, nakon tri susreta i na kraju serije, a radi usklađivanja individualnih i organizacijskih ciljeva, te povratnih informacija.

Svi susreti se mogu održavati online i uživo. Klijent ima mogućnost kontaktirati coacha telefonski i mailom i između susreta.

Uvjeti suradnje ovise o razini odgovornosti i polju utjecaja klijenta, te konretnim organizacijskim potrebama.

“Kroz coaching pomažem klijentu osjetiti njegovu vlastitu volju. U polju ljubavi moja slobodna volja rezonira s njegovom. Držeći fokus na biću, ojačavajući vezu između njegovog JA i Višeg JA, klijent se vraća svom autentičnom “udahu i izdahu” i prisjeća kako svirati muziku svog života. Radost se neupitno vraća.
Ja sam trenerica radosti.”

Jasenka Gojšić

ulomak iz članka Successful Willing, str. 40-42, Američka udruge za unapređenje Psihosinteze

“Sada radosno stojim između svoje prošlosti i budućnosti.”

A. Č.

“Empowering through coaching

Kroz nagomilani stres, do kraja popunjen raspored, visoke zahtjeve na nekoliko životnih područja, došao sam u situaciju blagog burn outa. Nisam imao mentalnog kapaciteta suočiti se sa situacijama u koje sam se neprestano svojim postupanjem “uvaljivao”. Shvaćao sam da postupam krivo, ali uvijek bi postupio isto, iako bih unaprijed znao da je to što radim krivo, ali drugo rješenje jednostavno nisam vidio.

Pokušao sam problem riješiti sam, ali bez uspjeha; što više, još je postajalo gore. Tada sam počeo tražiti coacha koji bi odgovarao mojim zahtjevima. Želio sam da to bude izrazito stručna osoba, jakih kvalifikacija, bogatog poslovnog iskustva, ali prije svega osoba u koju mogu imati povjerenje.

pročitaj dalje

Prije nego smo počeli s radom bilo me strah do kraja iskreno govoriti o samom sebi, potpuno se psihički otvoriti pred drugim, otkriti (sve) svoje slabosti, te dati ih u ruke drugoj osobi.

Ipak, kroz kratko vrijeme razvio sam potpuno povjerenje u Jasenku I dozvolio sam joj da me povede na put transformacije mojih slabosti u moje jako strane! Količina povjerenja je bila obostrana, te sam od prve minute našeg rada (druženja) osjećao da Jasenka sa sigurnošću vjeruje da ću se uspjeti transformirati u osobu koja želim biti, što me dodatno motiviralo.

Kroz to naše iskustvo razvila se medu nama posebna nit učenik – učitelj. Danas kada se opet nađem u izazovnoj situaciji, dovoljno mi je samo da se prisjetim zajedničkog rada i da ponovo dobijem tu potrebnu snagu.

Jasenka mi je otvorila jednu potpuno drugu perspektivu mog problema. Pomoću njenog pristupa i metodologije shvatio sam što je zapravo izvorište mog problema, te na koji način ga treba rješavati. Sada sam ne samo u stanju boriti se s takvim situacijama, već se i boriti sa samim sobom. Štoviše, mentalni kapacitet mi se povećao i sada mogu upravljati s puno kompleksnijim problemima. Osjećam se mirniji i jači… Hvala Jasenka.”

R. K. I.

Working with Jasenka was the best few weeks as during the time together she opened and comforted the parts of my soul I didn’t even know I needed comfort for.
She is excellent in what she does and fully committed to her client in a way that she gently transforms a part of your life you need guidance in.
I came to Jasenka completely out of focus and fully drained due to the number of people and tasks expecting my engagement and time. Jasenka was extremely kind and loving in her approach to me so I first acknowledged the feelings and emotions packed inside me. I needed her guidance to lead me through what I felt and to let go of the emptiness and the burden my everyday life has put on me. Engaging a life coach was the best opportunity I ever had.

pročitaj dalje

Firstly, when we started working together I thought how it is quite ungrateful of me to need someone to complain to about my life as it truly is a full and happy life I have. I felt a bit of guilt for taking Jasenka’s and my own time as I thought she can t really help me. Soon after the first session, I knew this is the right place for me and that I desperately need her guidance to set up a joyful routine.
When we started serious work I was afraid of opening myself up and letting go of emotions regarding my self-worth and accomplishments I believed I didn’t fulfill. Jasenka was extremely gentle and kind with me, acknowledging the moment I am in with my life and how heavy the burden is that I brought with me to our sessions. It was easy for me to be fully honest with her which allowed our sessions to be productive but also a moment to heal and empower. Jasenka showed so much understanding and love for my situation and my life which is something rare to find.  I will be forever grateful for her commitment to her work and the level of focus she had for me and our time together. It is so beautiful to find someone working with such passion for people as if every time we met was something joyful for her.
Jasenka and I will definitely work together again, as she showed her expertise in so many issues we talked about. She is worthy of my time and money as she delivers so much with every session we have.
During the 6 sessions we managed to reach my affinities regarding the time spent working and time with a family, we made concrete steps into complex financial planning and building nice relationships with people that matter.
The session we had made a great impact on me as months and months after I keep returning to the memories and notes I made back then. I am now fully aware of the moments and situations I get in and look at myself from a different perspective. Jasenka taught me to have a relationship with my inner self and taught me to listen to my affections and desires. I can now easily get back on what has a bigger purpose for my life and give time for things that matter to me.
In the future, there are so many areas in which I would like to work with Jasenka as she is amazing in what she does. I recommend her guidance for everyone who feels they need a push to make an extra step towards something new in their life. Jasenka is a person who makes a great change when there are mixed feelings, thoughts, and desires.
Jasenka gave me the knowledge to embrace the feelings I have and to stop when I need to refresh. Everyday life often involves many people and many tasks that drain my focus and joy. Jasenka showed me how to talk with myself and plan my days ahead spending my time and money purposely.
Thanks, darling !!!

I. B.

Moj susret s Jasenkom ulazi u kategoriju „sve se događa s razlogom“. Upoznala sam ju na jednoj radionici od koje nisam očekivala puno a upoznala sam osobu koja je na mene ostavila velik, neizbrisiv utjecaj.
Kad sam se odlučila za Coaching ona je bila ta za koju sam (intuitivno) pretpostavljala da će za mene donijeti očekivani pomak, promjenu. Nisam se prevarila.
 
U vremenu „velikih očekivanja“ a time i povećanih pritisaka, uz želju da na sve zadatke i izazove spremno odgovorim, istovremeno sam počela dvojiti jesam li spremna, dovoljno dobra. Zbog te sumnje i lošeg osjećaj sam se povlačila, pomalo skrivala iz straha od pogreške i osude, priželjkivala da se stvari same od sebe nekako riješe.
Naši susreti pomogli su mi staviti sebe u centar, osvijestiti sebe odvojenu od okoline a time i spoznati svoje kvalitete. Shvatila sam (i usvojila) kako izmijenjenim pristupom okolini mog promijeniti mnogo. Ali i da neke stvari ne mogu promijeniti.
I tako sam bliže onome da mijenjam što mogu a prihvatim ono što ne mogu te da pri tome ne gubim svoj mir.
Samosvjesna i odlučna, u budućnost gledam sigurna da ću, kao i do sada, davati sve od sebe ali sam spremna isto tražiti od drugih.
 
Jasenku ću preporučiti bez zadrške. Njezinu vedrinu, fokusiranost, odlučnost i razigranost pamtit ću s veseljem i posebnom toplinom.
Uživam život ?

N. K.