Coaching

Zašto coaching?

Coaching je usmjeren na ostvarivanje čežnji i potencijala pojedinca i grupa, krećući od sadašnje situacije i potičući seriju malih, hrabrih koraka, vođenih slobodnom voljom, prema promjeni koja je u ovom trenutku željena i vidljiva.

“Kroz coaching pomažem klijentu osjetiti njegovu vlastitu volju. U polju ljubavi moja slobodna volja rezonira s njegovom. Držeći fokus na biću, ojačavajući vezu između njegovog JA i Višeg JA, klijent se vraća svom autentičnom “udahu i izdahu” i prisjeća kako svirati muziku svog života. Radost se neupitno vraća.
Ja sam trenerica radosti.”

Jasenka Gojšić

ulomak iz članka Successful Willing, str. 40-42, Američka udruge za unapređenje Psihosinteze

Svaka serija sastoji se od šest coach susreta, u trajanju 60 ili 90 minuta.

Tijekom neobaveznog polusatnog inicijalnog susreta, cilj je osjetiti međusobnu „kemiju“ i procijeniti možemo li zajedno doseći željenu promjenu.

koristi od
coachinga

 • Povećati životnu radost kultivirajući svoju slobodnu volju
 • Biti čujen i viđen u svom punom potencijalu i divoti
 • Vidjeti sebe očima i srcem druge osobe, koja od Vas nema nikakvih očekivanja
 • Osigurati vrijeme za sebe i pripremu za slijedeći korak ka željenoj promjeni
 • Biti praćen u procesu samospoznaje i svijesnom kreiranju svoje manifestacije u svijetu

što se dešava
na susretima?

Većinu vremena razgovaramo. Coaching je baziran na postavci da je svaki čovjek ekspert za svoj život. Coach ne nudi rješenja. Ne rješava probleme. Coach pita, sluša i proširuje polje mogućnosti. Klijent je vlasnik procesa. Coach je resurs, vrlo moćan i učinkovit, no to ovisi o onome tko ga koristi.

Jasenka nosi u sebi svo svoje iskustvo i znanje, i na njima zasnivam svoje intervencije u procesu. Osnova njenog coachinga su psihosinteza i 5DL coaching. Međutim, ona je najbolji coach kad ne stojim sama sebi na putu, i kad je potpunosti posvećena klijentu i trenutku. Tada služi koristeći cijelo svoje biće kao rezonator, jasno zrcali klijenta i djeluje intuitivno.

cijena

Minimalna cijena jednosatnog coaching susreta je 350 kn, a devedeset minutnog susreta je 500 kn.

Ovisno o potrebama klijenta i temi, susret može biti prilagođna kombinacija coachinga sa savjetovajem u poslovanju i upravljanju, poduke, mentoriranja, kreiranje novog poslovnog poduhvata ili modela, za što se cijena posebno dogovara.

Proces definiranja potreba grupe ovdje je duži i bazira se na više pripremnih susreta, kroz koji se artikulira potreba grupe i željeni rezultat coachinga, ili inicira projekt u kojem je coaching samo jedan dio. Ostali dijelovi mogu uključivati širi organizacijski razvoj, edukacije, facilitiranje procesa na razini cijelog sustava, rad s različitim zainteresiranim stranama i pojedinačni coaching.

koristi grupnog
coachinga

 • povezivanje članova grupe na dubokoj ljudskoj razini
 • posvećenost zajedničkoj svrsi
 • sukreacija procesa vođenja
 • stvaranje vizije zajedničkog cilja
 • kreiranje kulture
 • promjena grupne klime
 • poticanje manfestacije kolektivnih inteligencija

Svi uvjeti suradnje ovise o njezinom opsegu i dinamici.

individualni coacing u organizacijskom okruženju

Coaching je temeljen na psihosintezi i na Five Dimensions of Leadership metodologiji, kroz koju se razvijaju (1) samo-refleksija, (2) utjecaj na druge i nošenje s različitostima, (3) razumijevanje sistemskih sila, (4) autentičnost i slobodna volja, te (5) sposobnost traženja pomoći, koja je nužna za okupljanje funkcionalnih timova.

što se dešava
na susretima?

Kroz seriju od šest sesija coachinga razvijaju se vodstveni kapaciteti klijenta u skladu s konkretnom, individualnom potrebom klijenta, što uključuje: šest 90-minutnih susreta s klijentom svakih 14 dana, te tri zajednička susreta klijenta, njegovog nadređenog i coacha, i to na početku, nakon tri susreta i na kraju serije, a radi usklađivanja individualnih i organizacijskih ciljeva, te povratnih informacija.

Svi susreti se mogu održavati online i uživo. Klijent ima mogućnost kontaktirati coacha telefonski i mailom i između susreta.

Uvjeti suradnje ovise o razini odgovornosti i polju utjecaja klijenta, te konretnim organizacijskim potrebama.

“Sada radosno stojim između svoje prošlosti i budućnosti.”

Ankica Čolak

“Empowering through coaching

Kroz nagomilani stres, do kraja popunjen raspored, visoke zahtjeve na nekoliko životnih područja, došao sam u situaciju blagog burn outa. Nisam imao mentalnog kapaciteta suočiti se sa situacijama u koje sam se neprestano svojim postupanjem “uvaljivao”. Shvaćao sam da postupam krivo, ali uvijek bi postupio isto, iako bih unaprijed znao da je to što radim krivo, ali drugo rješenje jednostavno nisam vidio.

Pokušao sam problem riješiti sam, ali bez uspjeha; što više, još je postajalo gore. Tada sam počeo tražiti coacha koji bi odgovarao mojim zahtjevima. Želio sam da to bude izrazito stručna osoba, jakih kvalifikacija, bogatog poslovnog iskustva, ali prije svega osoba u koju mogu imati povjerenje.

pročitaj dalje

Prije nego smo počeli s radom bilo me strah do kraja iskreno govoriti o samom sebi, potpuno se psihički otvoriti pred drugim, otkriti (sve) svoje slabosti, te dati ih u ruke drugoj osobi.

Ipak, kroz kratko vrijeme razvio sam potpuno povjerenje u Jasenku I dozvolio sam joj da me povede na put transformacije mojih slabosti u moje jako strane! Količina povjerenja je bila obostrana, te sam od prve minute našeg rada (druženja) osjećao da Jasenka sa sigurnošću vjeruje da ću se uspjeti transformirati u osobu koja želim biti, što me dodatno motiviralo.

Kroz to naše iskustvo razvila se medu nama posebna nit učenik – učitelj. Danas kada se opet nađem u izazovnoj situaciji, dovoljno mi je samo da se prisjetim zajedničkog rada i da ponovo dobijem tu potrebnu snagu.

Jasenka mi je otvorila jednu potpuno drugu perspektivu mog problema. Pomoću njenog pristupa i metodologije shvatio sam što je zapravo izvorište mog problema, te na koji način ga treba rješavati. Sada sam ne samo u stanju boriti se s takvim situacijama, već se i boriti sa samim sobom. Štoviše, mentalni kapacitet mi se povećao i sada mogu upravljati s puno kompleksnijim problemima. Osjećam se mirniji i jači… Hvala Jasenka.”

Ratko Kos-Igel