Coaching

Zašto coaching?

Coaching je usmjeren na ostvarivanje čežnji i potencijala pojedinca i timova, krećući od sadašnje situacije i potičući seriju malih, hrabrih koraka, vođenih slobodnom voljom, prema promjeni koja je u ovom trenutku željena i vidljiva.

coach

Photo by Carlo Kovačec

Jasenka u rad s klijentima unosi svoje profesionalno i životno iskustvo, rigoroznu obuku i pet desetljeća samospoznaje. Jasenka prakticira duboki coaching, zasnovan na psihosintezi, transpersonalnoj psihologiji ljubavi i volje, te 5DL (Five Dimensions of Leadership) coaching pristupu. Međutim, najbolja je kao coach kada ne stoji sama sebi na putu, i kada je u potpunosti posvećena klijentu i trenutku. Tada, koristeći cijelo svoje biće kao rezonator, jasno zrcali klijenta i djeluje intuitivno.

Svaka serija sastoji se od šest coach susreta, u trajanju 60 ili 90 minuta.

Tijekom neobaveznog polusatnog inicijalnog susreta, cilj je osjetiti međusobnu „kemiju“ i procijeniti možemo li zajedno doseći željenu promjenu.

koristi od
coachinga

 • Povećati životnu radost kultivirajući svoju slobodnu volju
 • Biti čujen i viđen u svom punom potencijalu i divoti
 • Vidjeti sebe očima i srcem druge osobe, koja od Vas nema nikakvih očekivanja
 • Osigurati vrijeme za sebe i pripremu za slijedeći korak ka željenoj promjeni
 • Biti praćen u procesu samospoznaje i svijesnom kreiranju svoje manifestacije u svijetu

što se dešava
na susretima?

Većinu vremena razgovaramo. Coaching je baziran na postavci da je svaki čovjek ekspert za svoj život. Coach ne nudi rješenja. Ne rješava probleme. Coach pita, sluša i proširuje polje mogućnosti. Klijent je vlasnik procesa. Coach je resurs, vrlo moćan i učinkovit, no to ovisi o onome tko ga koristi.

cijena

Minimalna cijena jednosatnog coaching susreta je 50 EUR, a devedeset minutnog susreta je 70 EUR.

Ovisno o potrebama klijenta i temi, susret može biti prilagođna kombinacija coachinga sa savjetovajem u poslovanju i upravljanju, poduke, mentoriranja, kreiranje novog poslovnog poduhvata ili modela, za što se cijena posebno dogovara.

Spremni ste za zajedničku avanturu?

individualni coacing u organizacijskom okruženju

Coaching je temeljen na psihosintezi i na Five Dimensions of Leadership metodologiji, kroz koju se razvijaju (1) samo-refleksija, (2) utjecaj na druge i nošenje s različitostima, (3) razumijevanje sistemskih sila, (4) autentičnost i slobodna volja, te (5) sposobnost traženja pomoći, koja je nužna za okupljanje funkcionalnih timova.

što se događa
na susretima?

Kroz seriju od šest sesija coachinga razvijaju se vodstveni kapaciteti klijenta u skladu s konkretnom, individualnom potrebom klijenta, što uključuje: šest 90-minutnih susreta s klijentom svakih 14 dana, te tri zajednička susreta klijenta, njegovog nadređenog i coacha, i to na početku, nakon tri susreta i na kraju serije, a radi usklađivanja individualnih i organizacijskih ciljeva, te povratnih informacija.

online i uživo

Svi susreti se mogu održavati online i uživo. Klijent ima mogućnost kontaktirati coacha telefonski i mailom i između susreta.

cijena

Uvjeti suradnje ovise o razini odgovornosti i polju utjecaja klijenta, te konretnim organizacijskim potrebama.

Spremni ste pokrenuti pozitivnu promjenu?

Proces definiranja potreba tima ovdje je duži i bazira se na više pripremnih susreta, kroz koji se artikulira potreba tima i željeni rezultat coachinga. Timski coaching može biti dio šireg organizacijskog razvoja, edukacije ili procesa promjene na razini cijelog sustava.

koristi timskog
coachinga

 • povezivanje članova na duboko ljudskoj razini
 • posvećenost zajedničkoj svrsi
 • sukreacija procesa vođenja
 • stvaranje vizije zajedničkog cilja
 • kreiranje produktivne kulture
 • promjena timske klime
 • manfestacija kolektivne inteligencije

coaching tijekom
promjena

 • usvajanje novih obrazaca ponašanja
 • otpuštanja nepodržavajućih uvjerenja
 • kreiranja novih, podržavajućih uvjerenja
 • stvaranja novog identiteta tima

uvjeti suradnje

Svi uvjeti suradnje ovise o njezinom opsegu i dinamici.

Spremni ste usmjeriti svu grupnu energiju ka zajedničkom cilju?

“Kroz coaching pomažem klijentu osjetiti njegovu vlastitu volju. U polju ljubavi moja slobodna volja rezonira s njegovom. Držeći fokus na biću, ojačavajući vezu između njegovog JA i Višeg JA, klijent se vraća svom autentičnom “udahu i izdahu” i prisjeća kako svirati muziku svog života. Radost se neupitno vraća.
Ja sam trenerica radosti.”

Jasenka Gojšić

ulomak iz članka Successful Willing, str. 40-42, Američka udruga za unapređenje Psihosinteze

“Sada radosno stojim između svoje prošlosti i budućnosti.”

A. Č.

“Empowering through coaching

Kroz nagomilani stres, do kraja popunjen raspored, visoke zahtjeve na nekoliko životnih područja, došao sam u situaciju blagog burn outa. Nisam imao mentalnog kapaciteta suočiti se sa situacijama u koje sam se neprestano svojim postupanjem “uvaljivao”. Shvaćao sam da postupam krivo, ali uvijek bi postupio isto, iako bih unaprijed znao da je to što radim krivo, ali drugo rješenje jednostavno nisam vidio.

Pokušao sam problem riješiti sam, ali bez uspjeha; što više, još je postajalo gore. Tada sam počeo tražiti coacha koji bi odgovarao mojim zahtjevima. Želio sam da to bude izrazito stručna osoba, jakih kvalifikacija, bogatog poslovnog iskustva, ali prije svega osoba u koju mogu imati povjerenje.

pročitaj dalje

Prije nego smo počeli s radom bilo me strah do kraja iskreno govoriti o samom sebi, potpuno se psihički otvoriti pred drugim, otkriti (sve) svoje slabosti, te dati ih u ruke drugoj osobi.

Ipak, kroz kratko vrijeme razvio sam potpuno povjerenje u Jasenku I dozvolio sam joj da me povede na put transformacije mojih slabosti u moje jako strane! Količina povjerenja je bila obostrana, te sam od prve minute našeg rada (druženja) osjećao da Jasenka sa sigurnošću vjeruje da ću se uspjeti transformirati u osobu koja želim biti, što me dodatno motiviralo.

Kroz to naše iskustvo razvila se medu nama posebna nit učenik – učitelj. Danas kada se opet nađem u izazovnoj situaciji, dovoljno mi je samo da se prisjetim zajedničkog rada i da ponovo dobijem tu potrebnu snagu.

Jasenka mi je otvorila jednu potpuno drugu perspektivu mog problema. Pomoću njenog pristupa i metodologije shvatio sam što je zapravo izvorište mog problema, te na koji način ga treba rješavati. Sada sam ne samo u stanju boriti se s takvim situacijama, već se i boriti sa samim sobom. Štoviše, mentalni kapacitet mi se povećao i sada mogu upravljati s puno kompleksnijim problemima. Osjećam se mirniji i jači… Hvala Jasenka.”

R. K. I.

Prvo, kada smo započeli rad, mislila sam kako je nezahvalno što trebam nekoga kome ću se žaliti na svoj život, jer zapravo imam pun i sretan život. Osjećala sam malo krivnje što trošim Jasenkin i svoj vrijeme jer sam mislila da mi ne može stvarno pomoći. Ubrzo nakon prve sesije, znala sam da je ovo pravo mjesto za mene i da mi je očajnički potrebna njena vodstva kako bih uspostavila radosnu rutinu.
Kada smo počeli ozbiljan rad, bojala sam se otvoriti i otkriti emocije vezane uz moje samopouzdanje i postignuća za koja sam vjerovala da nisam ispunila. Jasenka je bila izuzetno nježna i ljubazna prema meni, prepoznajući trenutak u kojem se nalazim u svom životu i koliko je težak teret koji sam donijela na naše sesije. Bilo mi je lako biti potpuno iskrena s njom, što je omogućilo da naše sesije budu produktivne, ali i vrijeme za ozdravljenje i osnaživanje. Jasenka je pokazala toliko razumijevanja i ljubavi za moju situaciju i moj život, što je rijetko za pronaći. Zauvijek ću biti zahvalna na njenoj predanosti svom poslu i razini fokusa koju je imala za mene i naše vrijeme zajedno. Tako je lijepo pronaći nekoga tko radi s takvom strašću za ljude, kao da je svaki naš susret bio nešto radosno za nju.

pročitaj dalje

Jasenka i ja ćemo definitivno ponovno raditi zajedno, jer je pokazala svoju stručnost u mnogim pitanjima o kojima smo razgovarali. Vrijedna je mog vremena i novca jer donosi toliko mnogo na svaku sesiju.
 
Tijekom šest sesija uspjeli smo dosegnuti moje sklonosti vezane uz vrijeme provedeno radeći i vrijeme s obitelji, napravili smo konkretne korake u složenom financijskom planiranju i izgradnji lijepih odnosa s ljudima koji su mi važni. Naše sesije su imale veliki utjecaj na mene jer se mjesecima nakon toga vraćam na sjećanja i bilješke koje sam tada napravila. Sada sam potpuno svjesna trenutaka i situacija u koje se nalazim i gledam na sebe iz druge perspektive. Jasenka me naučila kako imati odnos sa svojim unutarnjim ja i kako slušati svoje naklonosti i želje. Sada se lako mogu vratiti na ono što ima veći smisao za moj život i dati vrijeme stvarima koje su mi važne.
 
U budućnosti postoji toliko područja na kojima bih željela raditi s Jasenkom jer je nevjerojatna u onome što radi. Preporučujem njeno vodstvo svima koji osjećaju da im je potreban poticaj za napraviti dodatni korak prema nečemu novom u svom životu. Jasenka je osoba koja donosi veliku promjenu kada postoje pomiješani osjećaji, misli i želje.
 
Jasenka mi je dala znanje da prihvatim osjećaje koje imam i da stanem kada se trebam osvježiti. Svakodnevni život često uključuje mnogo ljudi i mnogo zadataka koji iscrpljuju moj fokus i radost. Jasenka me naučila kako razgovarati sa sobom i planirati svoje dane unaprijed, trošeći svoje vrijeme i novac s namjerom.
Hvala, draga!

I. B.

Moj susret s Jasenkom ulazi u kategoriju „sve se događa s razlogom“. Upoznala sam ju na jednoj radionici od koje nisam očekivala puno a upoznala sam osobu koja je na mene ostavila velik, neizbrisiv utjecaj.
Kad sam se odlučila za Coaching ona je bila ta za koju sam (intuitivno) pretpostavljala da će za mene donijeti očekivani pomak, promjenu. Nisam se prevarila.
 
U vremenu „velikih očekivanja“ a time i povećanih pritisaka, uz želju da na sve zadatke i izazove spremno odgovorim, istovremeno sam počela dvojiti jesam li spremna, dovoljno dobra. Zbog te sumnje i lošeg osjećaj sam se povlačila, pomalo skrivala iz straha od pogreške i osude, priželjkivala da se stvari same od sebe nekako riješe.
Naši susreti pomogli su mi staviti sebe u centar, osvijestiti sebe odvojenu od okoline a time i spoznati svoje kvalitete. Shvatila sam (i usvojila) kako izmijenjenim pristupom okolini mog promijeniti mnogo. Ali i da neke stvari ne mogu promijeniti.
I tako sam bliže onome da mijenjam što mogu a prihvatim ono što ne mogu te da pri tome ne gubim svoj mir.
Samosvjesna i odlučna, u budućnost gledam sigurna da ću, kao i do sada, davati sve od sebe ali sam spremna isto tražiti od drugih.
 
Jasenku ću preporučiti bez zadrške. Njezinu vedrinu, fokusiranost, odlučnost i razigranost pamtit ću s veseljem i posebnom toplinom.
Uživam život ?

N. K.