Prazničko povlačenje

Zrno soli vas poziva na trodnevno povlačenje od 26. do 30.prosinca 2017. u moslavačko selo Mala Ludina.

Pripremili smo za vas trodnevno putovanje u vlastite dubine i izranjanje s novim, svježim ushitom, spremne za vrijeme koje je pred nama. Pozivamo vas na zajedničko putovanje kroz osobne rituale koje ćemo ispuniti individualnošću, snovima i ritmovima svemira.

Drage žene,

Čeznete li za tim da neki poseban dar poklonite sebi? Tamno i tiho doba godine uvijek nas poziva na intimno i sveto putovanje u nas same i otkrivanje svojih najdubljih čežnji.

U vrijeme zimskog solsticija, planetarni ritmovi Zemlje i Sunca na trenutak zastanu. Priroda nas potiče da zaronimo duboko u sebe, okruženi vanjskom tišinom i tamom. Te noći nas pozivaju na povezivanje, promatranje, osluškivanje i samootkrivanje mogućnosti i svrhe u sljedećoj godini. Kraj jedne i početak iduće godine poziva na zahvalnost i fokusiranje. To je pravo vrijeme da artikuliranom namjerom svjesno oblikujemo svoju budućnost!

Krijepit ćemo vas i grijati energijom domaćih namirnica, ukusa i okusa koji će nastati čarobiranjem naše domaćice u njezinoj seoskoj kuhinji. Toplina vatre, šum vjetra, kap vode i snaga zemlje – to su energije sadržane u organskim namirnicama koje su uzgojile vrijedne ruke susjeda, a davat će nam snagu tijekom našeg traganja.

kuća
lemurija

Mala Ludina, Moslavina

Gošće smo autentično renoviranog, starog seoskog imanja. U drvenoj, komfornoj, jednokatnoj kući ima šest soba s ukupno devet ležaja, dvije kupaonice i jednim dodatnim toaletom. Kad je kuća puna, prvo jutro može biti gužve, no rutina se brzo uspostavlja i provjereno su svi kapaciteti dovoljni za ugodno zajedničko življenje. Krevetnina i ručnici su osigurani. U kući je centralno grijanje.

Kuhinja s velikim, drvenim stolom i peći na drva smještena je u gospodarskom dijelu imanja, što osigurava mir u kući, dok društvo uživa u vatri, vinu i druženju.

Na imanju žive konji, koji će nas u kočiji provesti selom i okolicom.

ritam i raspored

26.12. dolazak, smještaj, dobrodošlica
27.12. zahvalnost prošlosti
28.12. odlazak u duboku, mračnu šumu u potrazi za kostima koje sadrže život
29.12. vizioniranje budućnosti, udarac kistom – poruka svemiru
30.12. doručak, rastanak, odlazak

doručak
– vođeni program 11 do 13 h, fokus na tijelo

ručak
– zavlačenje pod dekicu – vođeni program 16 do 19 h, fokus na psihu i dušu

večera, vino i vatra.

cijena uključuje

vođeni program, obilazak okolice u kolima s kočijom, četiri noćenja, sve obroke, međuobroke i napitke. UKUPNO: 3.800, 00 kn

Domaćica: Slavica Kušić, žena koja živi punim plućima, oko sebe širi toplinu, komfor, zajedništvo i zaraznu energiju smijehom. Njezina je uzrečica “Mani me se!” iskovana da načini prostor oko sebe, jer je neodoljivo privlačno biti u njezinu društvu. Već samo zbog nje isplati se doći u Ludinu!

Babica budućnosti: Jasenka Gojšić pokreće, babinja ideje koje su upravo pristigle na svijet, okuplja, širi pozitivu. K njoj dolaze oni koji su zaboravili vidjeti kreatora u sebi, posumnjali u svoje moći, zapeli u točki preokreta. Jasenka vjeruje da je u životu sve moguće, jedino valja znati što čovjek zaista hoće.

Cantadora: Martina Stažnik, pripovjedačica, tragačica, šamanka, terapeutkinja, vlasnica predivnog psa. Rijetko tko može zaroniti tako duboko kao Martina, tako se vješto izgubiti i pronaći u mračnim šumama, tako spontano koristiti se umjetnošću u svojim intervencijama.