prošla događanja

Otvorene radionice namjenjene su svima. Teme su vrlo raznolike, jer su potaknute inspiracijom i sukreacijom mnogih ljud iz iste vibracijske mreže, vrlo različitih profesionalnih i životnih iskustava. Želja nam je kroz otvorene radionice aktivirati potencijale, otvoriti polja novih mogućnosti, proširiti perspektive, razviti vještine potrebne za jasnije izražavanje, povezati srce, um i ruke polaznika…

U ovoj arhivi nalaze se i događanja na kojima smo mi učestvovali kao polaznici ili sukreatori, a koja mogu poslužiti kao poticaj za neka buduća okupljanja oko zajedničkih pitanja ili tema. Organizirate li događnja, skupove, konferencije, okupljanja, mi vam možemo pomoću u njojovom dizajnu i facilitiranju.

Radionica za edukatore za odrasle, željne drugačijeg, dubljeg pristupa obrazovanju održala se u Fužinama (Live Kick Off) između 24. veljače i 1. ožujka 2020.

Nakon radionice slijedilo je 3 mjeseca online edukacije.

explore creating
transformative
learning spaces

radionica na engleskom jeziku
za odrasle

Ova radionica namijenjena je edukatorima za odrasle koji su otvoreni i zainteresirani za učenje novih vještina, primjerice kako koristiti duboko angažirane metodologije učenja za olakšavanje transformacije svojim učenicima. Ako radite na obrazovanju odraslih, socijalnom poduzetništvu, održivosti i liderstvu i ako gradite okruženja za učenje tijekom cjeloživotnog učenja, vjerujemo da je ova radionica za vas.

Petodnevna radionica održala se od 26. do 30. listopada 2019., u Ilici 73, u Zagrebu, Hrvatska.

pokretom i podrškom do pozitivne promjene

poticanje pozitivnih promjena
slušanjem govora tijela

Na ovoj radionici posvetili smo kompletnu pažnju svoga srca i uma pojedinačnim situacijama. Obzirom da se procesi kojima svjedočimo zrcale u nama, svaka grupna vježba produbljuju razinu naše samosvjesti.

Radionica se održala u subotu 11.5.2019. od 9 do 13h u prostoru In Sonja’s Home, Ulica grada Mainza 11, 7. kat, Zagreb.

Naš projekt “Restoring Resilience – Connecting with Nature and Self” bliži se kraju. Htjeli smo podijeliti svoje iskustvo, i pokazati neke nove puteve “k sebi”.

Održali smo večernju radionicu “Povežite se s prirodom u sebi”, u park šumi Tuškanac, u četvrtak 7.6.2018.. Susret je započeo uvodom u projektu uz kavu, traženjem simbola i njihovih značenja, nastavio se sa potez kistom u paviljonu a završio noćnom šetnjom po šumi Tuškanac.

Djelić iskustva sa radionice u Mađarskoj na kojoj smo sudjelovali u svibnju donosimo u ovom videu.

U organizaciji Trans Europe Halls, od 01. do 06. travnja 2019. održana je međunarodna radionice za razvoj lidera iz kulturnog sektora. Stvoreno je poticajno okruženje i pružena podrška za samospoznaju, refleksiju i razgovore o zajedničkim temama.

Zrno soli organiziralo je trodnevno povlačenje od 26. do 30.prosinca 2017. u moslavačko selo Mala Ludina.

Putovale smo u svoje dubine i izronile s novim, svježim ushitom, spremne za godinu koja je pred nama.

Pod organizacijom Zrna soli Lawrenc Kampfom i Jasenka Gojšić predstavili su transformacijsko vodstvo. Radionica se održala 18. listopada 2017. u Zagrebu na engleskom jeziku.

Transformacijsko vodstvo je jedan vid razvoja vodstva koje proizlazi iz sistemskog razmišljanja, integralnog modela ljudskog razvoja i ima duboke korijene u širokom spektru modaliteta razvoja svijesti.

Našli se Europljani, mala grupa od njih 35, od 21. do 24. rujna 2017. u Šibeniku, i divanili su o transformacijskom učenju za održive zajednice.

Na takvim skupovima čovjek dobije potvrdu da nije sam u promišljanju svijeta, mogućnost da se poveže i radi s drugima na ostvarenju autentičnog života,

prepozna razvijene programe koje bi htio pokrenuti u svojoj sredini (na primjer One Year in Transition)…

” I ono najbolje: radost življenja u profesionlanoj zajednici omogućava brzu samospoznaju.”

bhs

Body Healing Story

Revitalizirajući vrhunac ljetnog odmora dotakli smo od 21. do 24.8. 2017. u Jelsa na otoku Hvaru. Po prvi puta BHS (Body Healing Story) se održao uz more gdje se balansiranje našega tijela i energije dogodilo u spoju s prirodom.

Ovaj 4-dnevni retreat je putovanje prema vašem srcu, najsnažnijem elekromagnetnom organu kojega posjedujete.

ljetni
zalogajčići

širenje spektra mogućnosti
sa Zrnom soli

Ovo ljeto začinili smo dvosatnim ljetnim susretima širenja spektra mogućnosti koji su se održavali od 16. do 25. srpnja 2017. svaki dan s početkom u 18 sati u Art parku u Zagrebu.

Pet različitih radionica u parovima su voditi šest vrlo inspirativnih i neobičnih voditelja – cantadora, babica, Ironman, mentalist, švelja i promatračica okupljenima pod nazivom Zrno soli.

Create Innovatively NOW je radionica održana 3 – 7 travnja 2017. u parku Maksimir u Zagrebu, Radionica je rezultat TECRINO projekta a fokus joj je na aktivnoj kreativnosti, inovativnosti i  potpunom prisustvu.

učili
od prirode

radionica u Kalabriji

U studenome 2016. godine održali smo radionicu “Transform Yourself – Learning from Nature” na Kalabriji u sklopu europskog Programa Erasmus + Mobilnost u svrhu učenja za pojedince pod nazivom “Living Authentically – Learning Mobility for individuals”.

Tema radionice otkrivanje sebe u odnosu sa prirodom. Promatrajući, vizualizirajući, pričajući priče, improvizirajući te pomoću tišine, vlastitog tijela i mentalnih tehnika otkrili smo prirodu kao inspiraciju za život i način kako zajedno živjeti autentično.

pokretanje
pozitivnih
promjena

Radionica primjene afirmativnog propitivanja u osobnom i organizacijskom razvoju

Afirmativno propitivanje (eng. Appreciative Inquiry) je metoda pristupanja promjenama i učenju na pozitivan i transformacijski način. Ova metoda omogućuje uključivanje svih kojih se promjena tiče, bez obzira na veličinu organizacije.

“Naučite ne stajati na mjestu, nego hodati svjesno uz promjene, ne borite se s vjetrom ili vjetrenjačama nego iskoristite dobar vjetar u leđa, osvijestite ono što je dobro u svakodnevnom životu ili jednom običnom danu na poslu i upotrijebite tu pozitivnu snagu.”

Jasmina Lukačević, HR konzultant i trener, sudionica prve radionice

art of hosting
2013

prvi Art of Hosting
trening na hrvatskom!

Nakon više godina organiziranja ovog treninga na engleskom jeziku želja nam je ponuditi praksu AoH svima u regiji na jeziku koji će još više olakšati učenje i razvoj mreže praktičara.

Ovaj trening je dio internacionalne prakse pod zajedničkim nazivom Art Of Hosting Meaningfull Conversations iza koje stoji široka internacionalna mreža praktičara. Trening se održao od 02. do 04. listopada 2013..